Argentina

plakat_ave

Natanko pred desetimi leti so AVE z gosti – Heleno Blagne (prvo damo slovenske zabavne glasbe), Robertom Goterjem (svetovni prvak na diatonični harmoniki) in Vinkom Šimekom (moderator in humorist) uspešno gostovali v Avstraliji.

Skupina AVE iz Velenja se po desetih letih ponovno odpravlja na veliko turnejo, tokrat po državah južne Amerike. Obiskali bodo Argentino, Urugvaj, Brazilijo, Čile in Paragvaj. Turneja bo potekala ob delni podpori Urada vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu, Ministrstva za kulturo in v okviru gospodarske diplomacije Ministrstva za zunanje zadeve. Turnejo pa so podprli tudi nekateri sponzorji, ki bodo objavljeni v TV reportaži.

Vodja skupine AVE Rajko Djordjevič je sodeloval s Slovenskim oktetom, ko so gostovali v Argentini in takrat je nastala ideja, da bi Argentino obiskali tudi AVE. Večletno dogovarjanje z organizatorjem Milanom Keržičem je rodilo sadove in letos se bo ta turneja odvila od 08.10 do 03.11.2015. Program nastopov bo v prvem delu vsebinsko zelo pester in čustveno močno nabit, kjer ne bo manjkalo smeha in solz! Drugi del nastopa pa bo bolj zabaven, v njem pa bo vsak izvajalec izvedel svoj internacionalen show program, ki bo zadovoljil vse generacije. Kraji in datumi nastopov so objavljeni v prilogi.

Vso dogajanje na turneji bo posnela ekipa televizije VTV, ki bo pripravila dokumentarni film, sproti pa se bodo z novinarskimi prispevki javljali v Slovenijo.

Vsi koncerti bodo za obiskovalce brezplačni, saj so se izvajalci odpovedali honorarjem. Zato pa pričakujejo, da bodo na nastopih prodali veliko plošč.

Skupina AVE je za to priložnost izdala nov album z naslovno pesmijo »Hvala ti, Argentina«, ki bo zagotovo »hit« te turneje. Navdih za to skladbo je Rajko Djordjevič dobil ob pripovedi življenjske zgodbe argentinskega Slovenca Milana Keržiča, ki je moral kot otrok zapustiti domovino Slovenijo in mu je Argentina dala možnost, da si je tam ustvaril drugi dom. Pesem je v španščino prevedel Damian Ahlin. Obe besedili sta v prilogi.

Vsi izvajalci se zelo veselijo te turneje, saj je organizacijsko in logistično to ena največjih turnej slovenskih izvajalcev v tujini.

Kontakt – izvajalci:

Rajko Djordjevič (vtv.studio@siol.net; rajko.djordjevic@vtvstudio.com)

Kontakt – organizacija:

Milan Keržič (emilkerzic@hotmail.com)

PROGRAM TURNEJE

ave-spletna-pasica

Posnetki iz turneje: